کاهش قابل توجه قطع عضو مرتبط با دیابت از دهه ی 1990
23 نوامبر 2015-بر اساس مطالعه ای که در دانمارک انجام گردید، قطع عضو مرتبط با دیابت از اواسط دهه ی 1990 بطور قابل توجهی کاهش یافته است، این آمار اعتباری برای بهبود مراقبتهای دیابت در دهه های اخیراست.
قطع عضو یکی از جدی ترین عوارض دیابت است و بدلیل تخریب اعصاب و عروق خونی بدلیل کنترل نامناسب قند خون و کاهش جریان خون به اندامهای تحتانی اتفاق می افتد.
این پژوهش که در مجله یDiabetologia منتشر شده است، توسط محققان بیمارستان دانشگاه اودنسه در دانمارک انجام گردید.آنها نرخ قطع عضو در منطقه ی Funenدر دانمارک را که متشکل از 0.5 میلیون جمعیت بود، بین سال های 1996 تا 2011 بررسی کردند.
اطلاعات قطع عضو و وضعیت دیابت از مرکز ثبت دیابت ملی دانمارک استخراج شد، در حالی که مرگ و میر و داده های جمعیتی از مرکز آمار دانمارک و سیستم ثبت احوال استخراج گردید.
در مجموع 2832 قطع عضو در این دوره انجام شد که 1285 مورد از آن در میان بیماران مبتلا به دیابت انجام شده بود. تجزیه و تحلیل ها نشان داد که کاهش عمده ای در قطع عضو مرتبط با دیابت نسبت به سالهای پیش اتفاق افتاده است.
نرخ سالانه قطع عضو از زیر مچ پا ( BAA) ده در صد، قطع عضو از زیر زانو(BKA) پانزده درصد و قطع عضو از بالای زانو (AKA) پانزده درصد کاهش یافته بود.
نرخBAA در بیماران مبتلا به دیابت در مقایسه با افراد غیر دیابتی 11 برابر ، نرخ BKAهفت برابر و نرخAKA چهار برابر بیشتر است.
محققان این یافته ها را با بهبود مراقبتهای دیابت نظیر بهبود داروها و روشهای درمان پا مرتبط می دانند، آنها می گویند: نتایج این مطالعه نشان می دهد که کاهش نرخ قطع عضو در میان بیماران مبتلا به دیابت به احتمال زیاد به بهبود مراقبت از افراد مبتلا به دیابت مرتبط می باشد.
کاهش قطع عضو در مبتلایان به دیابت دلگرم کننده است، نتایج ارائه شده در اینجا نشان می دهد که کلینیکهای چند رشته ای دیابت در بهینه سازی غربالگری و درمان عوارض مرتبط با دیابت اثربخش بوده اند. نرخ قطع عضو به طور کلی در اکثر نقاط جهان رو به کاهش است، با این حال، نرخ قطع عضو در بیماران مبتلا به دیابت نسبت به افراد غیردیابتی همچنان بالا است و به عنوان یک چالش بزرگ در بهبود مراقبتها مطرح است.
منبع: